Zonnepanelen en/of laadstations?

Het kán met SunDynamics!

Zakelijk

MKB

Subsidies

Zonnepanelen zijn ook interessant voor het MKB met een kleinverbruik aansluiting. Om de productie van duurzame energie binnen het MKB extra te stimuleren, stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar.
Afhankelijk van uw situatie kunt u in aanmerking komen voor EIA, KIA, MIA-Vamil en sinds kort ook ISDE-subsidie. Voor sportclubs is de BOSA-subsidie in het leven geroepen.

De voorwaarden van deze subsidies verschillen. Het zijn allemaal
investeringssubsidies, dus subsidies die u tegemoet komen in de initiële investeringskosten. Dit in tegenstelling tot de SDE++ wat een exploitatiesubsidie is.

Zekere investering

SunDynamics is u als ondernemer graag behulpzaam bij het kiezen van een deugdelijk zonnepanelensysteem en/of laadsysteem voor uw
wagenpark of auto. Wellicht hebt u nog geen zonnepanelen en denkt u aan een investering voor beide systemen tezamen? Ook daarbij kunnen wij u van dienst zijn.

De voordelen van zonnepanelen zijn legio, terwijl de risico’s zeer beperkt zijn. Het is een bijzonder zekere investering met direct financieel voordeel op de energierekening. Alle voordelen op een rij:

 • Goed rendement op eigen vermogen
 • Directe besparing op de energiekosten
 • Goed financierbaar, nu zelfs tot 100% inclusief de BTW
 • Grote stap in duurzame bedrijfsvoering
 • Bescherming van het milieu, vanwege beperking CO2-uitstoot
 • Onafhankelijk van energiebedrijven en stijgende prijzen
 • Externe uitstraling, groen imago
 • De labelsprong en daarmee verhoging van de waarde van uw pand

Vanaf 2023 moeten alle kantoorpanden van meer dan 100m2 over
energielabel C beschikken. Naast besparingen als het aanbrengen van
isolatie en led-verlichting kan het installeren van zonnepanelen een groot verschil in labelsprong betekenen.

Waarom kiezen voor SunDynamics?

SunDynamics kan veelal in 1 dag een zonnepanelensysteem en/of laadstation(s) installeren en werkend opleveren. Uiteraard is een en ander wel afhankelijk van het aantal panelen en/of de locatie van de laadstations.

Wat bieden wij:

 • Ruime keuze in kwalitatief hoogwaardige systemen
 • Eerlijk, duidelijk en deskundig advies
 • Offerte all-in prijs
 • Vakkundige installatie door gecertificeerde en ervaren monteurs
 • Garantie op gehele installatie
 • Uitstekende service

Financiering

Financiering is voor veel MKB’ers bijzonder interessant. U kunt soms tot wel 100% van de investering. Met uw investering in zonnepanelen verlaagt u direct de maandelijkse lasten.

Naast een gratis advies op maat vertelt onze adviseur u graag over alle subsidie- en financieringsmogelijkheden. Bel ons op 0224 – 237888 of vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vrijblijvend

Advies?

U kunt hier direct vrijblijvend advies opvragen. Wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.

EIA

De EnergieInvesteringsAftrek (EIA) is bedoeld om zakelijke investeringen in duurzame energie te bevorderen. Hiermee kunt u 45% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Het financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage dat u als ondernemer betaalt. Kijkt u op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

BTW en algemene investeringsaftrek

Naast de KIA en EIA is het mogelijk de investering ook nog als gewone investering in bedrijfsmiddelen af te trekken van uw fiscale winst en kan de BTW afgetrokken worden van de aangifte omzetbelasting.

KIA

De KleinschaligheidsInvesteringsAftrek (KIA) is bedoeld om zakelijke investeringen in duurzame energie te bevorderen. Als u tussen de € 2.300,- en € 314.673,- investeert in zonnepanelen, dan kunt u als ondernemer hiervoor in aanmerking komen. Kijkt u op de website van de belastingdienst voor meer informatie.

SDE+ subsidie

Niet alleen winstgevende ondernemingen, maar ook non-profit bedrijven kunnen gebruik maken van deze interessante subsidie. Dit gebeurt op basis van de hoeveelheid hernieuwbare energie die wordt opgewekt. Deze subsidie geldt vanaf 15.000WP, waarbij de overheid het verschil tussen de kosten van grijze stroom en groen stroom vergoedt over een periode van 15 jaar.

Vrijblijvend

Advies?

U kunt hier direct vrijblijvend advies opvragen. Wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen.